Belgian Amiga Club

New Website Launched

Hooray! The new website is up!
Whadyathink?

Feel free to throw all feedback our way.

And if you're sitting on some nice content to display here, you might as well throw that along.

Enjoy!

Read more
Posted on 29/08/2018 by Steffest

Low-tech Facebook

Most of our community activity is on our Facebook group these days but accessing Facebook on your old and trusty Amiga Browser is a challenge (if not downright impossible) 

This is an attempt to fix that huge oversight by pulling in our Facebook Feed and displaying them here in a low-tech way.
Yey! finally a decent Facebook browser on your Amiga!

A few notes:

  • This is still very alpha-stage: updates are usually done once each day and it might break at any time.
  • As we are a Belgian Group, most of the posts are in Dutch or French.
  • Since Facebook strips out all "personal" info out of their feeds, the name of the poster is not displayed (yet ... working on that)

So: here we go!

Low-tech Facebook
Phaze 101 Tip - Extracting Amiga files in Windows
Posted by a user on 2018-10-09 20:47:23
Read on FB
Please enjoy ANOTHER DIMENSION https://www.facebook.com/pg/AmigaPhaze101
Posted by a user on 2018-10-06 21:43:27
Read on FB
Barbarian+ - A Majestic Game https://www.facebook.com/BarbarianPlus/
Posted by a user on 2018-09-30 22:41:58
Read on FB
Wie weet welke game voor de Amiga(500) ik bedoel: Het was een demo van een voetbalspel waarbij de bal vervangen is door een bom. Als ik me niet vergis stond dit ooit op een disk die bij een magazine zat.
Posted by a user on 2018-09-15 10:41:31
Read on FB
Onze Franse vriend is weer verder aan het doen aan de Bamiga collectie. Dus een nieuw pakketje dat gecleaned is, is toegevoegd.
Posted by a user on 2018-09-28 08:24:49
Read on FB
"Zeg, wat doet dat K3 liedje in mijn playlist?" Nooit eerder echt opgemerkt, daar die Great Giana Sisters Tune zou zo uit de Studio100 doos kunnen komen, niet?
Posted by a user on 2018-09-28 07:29:17
Read on FB
Poging tot CDTV reparatie. Misschien heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? Een aantal jaar geleden heb ik een CDTV op de kop getikt. Ik heb er toen de frontplaat eens afgeschroefd om te kijken hoeveel ruimte er was om eventueel dingen in te bouwen. Maar verder niets mee gedaan. Ik heb pas later een caddy gekocht en had geen CDTV-software, dus ik heb de drive toen niet getest. Nu probeer ik 'm een cd te laten lezen maar helaas... Zelfs een audio-cd lukt niet. Symptomen: - Ik schuif een caddy met een audiocd in de cdrom drive. - Het lees-lampje gaat aan en de cd draait enkele centimers. - Het lampje gaat na enkele seconden weer uit terwijl ik een kort motorgeluidje hoor (lens die weer naar uitgangspositie gaat of zo? - Op het scherm staat nog altijd de CDTV-animatie, er is niets geladen. De caddy een aantal keer na elkaar laden helpt niet. De flatcable van de drive is wel degelijk aangesloten. Lotus Turbo Challenge II van een externe floppy drive starten gaat prima. Dus ik heb momenteel eigenlijk het equivalent van een Amiga 500 met niet-werkende A570. Zou het met deze symptomen kunnen dat gewoon de lens schoongemaakt moet worden? Of zou de cd dan toch wat meer moeten draaien dan enkele centimeters? (draait dus niet eens één omwenteling voor hij stopt - dit kan ik zien omdat ik het deksel van de behuizing eraf heb genomen en ik hierdoor langs boven net de voorste rand van de cd in de caddy kan zien zitten) Ik heb al wat gegoogled, maar tot nu toe niets gevonden dat hielp.
Posted by a user on 2018-09-25 19:04:58
Read on FB
Hallo, heeft iemand soms een extra externe diskdrive voor de a500? Ik heb eentje nodig voor enkel de behuizing. Dit om een gotec in te steken.
Posted by a user on 2018-09-23 14:44:04
Read on FB
Bon. Ik weet het even niet meer. De A3000T waar ik aan bezig ben heeft een fameus geheugenprobleem. Machine zou 10MB moeten detecteren. Geen acceleratorboard geinstalleerd, enkel de standaard A3640. Heb de ZIP-ram IC's al voorzichtig gereseat, no dice. Jumpersettings lijken mij OK. Iemand een idee?
Posted by a user on 2018-09-21 01:51:14
Read on FB
Weer iets leuks op de kop getikt. Ik had zo'n spijt dat ik destijds mijn fantastische Alfa-Data mouse/joy switch verkocht had (foto 2). Ik heb nu het zilveren exemplaar op eBay gekocht. Eerst werkte het niet. Bleek iemand het te hebben opengeschroefd en de print ondersteboven in de behuizing hebben gestoken. Daardoor klopte het label niet en waren muis en joystick omgeswitcht. Maar na omdraaien van de print werkt het prima. Ook de schroeven weer aan de kant van de computer gezet (aan de kant van de joystick hadden die geen zin) :) Moest iemand nog zo'n dingetje teveel hebben, ik kan er nog wel één gebruiken.
Posted by a user on 2018-09-19 20:28:28
Read on FB