Belgian Amiga Club

Belgian Amiga Club meeting 5 oktober 2019


(English - Français - Deutsch)

Na het succes van onze vorige meeting ter viering van onze 15de verjaardag, doen we dit jaar *nog* een meeting voor een speciale gelegenheid.
Zet 5 oktober maar al in je agenda, want niemand minder dan David Pleasance komt op bezoek!

David Pleasance

Moeten we hem eigenlijk nog voorstellen?
David was de managing director van Commodore UK, en is de schrijver van het boek "Commodore: The Inside Story - The Untold Tale of a Computer Giant". Je kan hem honderduit vragen stellen over zijn tijd bij Commodore, zijn boek en zijn huidig project: FriendOS, waarvan hij International Sales and Marketing Director is.

FriendOS is een cloud-based besturingssysteem. Het is gratis, open source, modulair en volledig customiseerbaar. Concepten als "vrijheid", "privacy" en "onafhankelijkheid" staan hoog in het vaandel. Eender welk modern toestel dat verbonden is met het net heeft toegang tot je eigen FriendOS omgeving. De invloed van de Amiga vind je zowel terug in het team medewerkers als in de technische structuur -- s/startup-sequence iemand?

And More

Naast deze headliner hebben we nog meer interessante gasten. Jeroen Vandezande is terug van de partij met zijn A1200+ project, dat dan in een vergevorderd stadium zal zijn. Voor wie nog niet up-to-date is: http://www.amigaclub.be/projects/amiga1200plus

Koen De Brabander van Amicom VZW komt "SID Dreams" voorstellen, de nieuwe plaat van Chaos Generator. De band gebruikt analoge klanken die je doen denken aan de eerste videogames. Verder worden er enkel synths en sequencers gebruikt uit de jaren 80. Uiteraard ontbreekt ook een Amiga niet in hun muzikaal arsenaal. Onlangs heeft Amicom VZW ook het spel "Chaos Generator" voor de C64 uitgebracht, wat eveneens te zien zal zijn op de meeting. Voor meer info: www.chaosgenerator.com

Onze huisleverancier Amedia Computer is ook weer van partij, dus als je iets op hun website ziet staan dat je graag persoonlijk in ontvangst wil nemen, kan je hen contacteren. Los daarvan brengen ze sowieso een hele resem produkten mee, ongetwijfeld voor elk wat wils. Zie hun webshop: www.amedia-computer.com

Als je nu denkt "ik heb zelf ook wel wat te vertellen, te tonen of te verkopen", dan horen we dat graag, en breiden we het programma met plezier uit.

Tenslotte is dit event natuurlijk ook *de* plek om gelijkgestemde geesten te ontmoeten, tips en trucs met elkaar te delen, retro spelletjes te spelen en je te vergapen aan al die prachtige Amiga's -- de ene mogelijks al meer uitgebreid en opgepoetst dan de andere.

Reken maar!

Zoals altijd is onze meeting gratis. Ze gaat door op dezelfde plaats als vorige keer (Ekeren, bij Antwerpen), en met dezelfde ruime keuze aan bieren. Na de afrekening van de vorige meeting bleek er nog 14 € in de clubkas te zitten. Het prijskaartje van een meeting met een top internatianele gast is uiteraard niet min. Om de kosten van de zaal en de vliegtuigtickets met 2 overnachtingen voor David te dekken, rekenen we deze keer dan ook op uw vrijgevigheid. We hebben ongeveer 700 € nodig om uit de kosten te komen -- die alvast betaald zijn door ons.

Je kan een gift bijdragen via PayPal (info@amigaclub.be). Je kan eventueel een mail sturen naar datzelfde adres als je wil bijdragen via andere betalingsmethoden. Elke gift is heel hard gewaardeerd en wordt vereeuwigd op onze Hall of Fame. Wie het hoogste bedrag bijdraagt, mag met ons (Simon, Stef en David Pleasance) mee op diner de vrijdagavond voor de meeting. Bijdragen zijn cumuleerbaar, dus als je meerdere keren doneert, wordt je totale bedrag in rekening gebracht. Deadline voor de bijdragen: dinsdag 1 oktober om 23:59. Wij hebben alvast het goede voorbeeld gegeven door elk 20 € te storten.

Dus als je naar de meeting komt, of je wil meer van dergelijke meetings zien in de toekomst, en/of je vindt ons gewoon geweldig sympathiek, weet dan dat uw bijdrage van harte wordt geapprecieerd!